News RSS 2.0

ХІІІ Міжнародна конференція "Птахівництво - 2017"

 

ХІІІ Міжнародна конференція "Птахівництво - 2017"

19-21 вересня 2017 року вже вчетверте відбувся один із найбільших форумів птахівників України: ХІІІ Міжнародна конференція і виставка «Птахівництво-2017». Захід проходив у м. Трускавець Львівської області, у комфортабельному курортному комплексі «Ріксос-Прикарпаття». Конференція «Птахівництво-2017» зібрала більше 700 учасників з України, Франції, Німеччини, Польщі, Угорщини, Бельгії, Білорусії, Індії, Південної Кореї та ін.

З привітальним словом виступили народний депутат України , заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин – Бакуменко Олександр Борисович; перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України – Мартинюк Максим Петрович; голова державної служби України з питань безпечності продуктів харчування і захисту прав споживачів – Лапа Володимир Іванович; генеральний директор «Асоціації птахівників України» - Карпенко Сергій Михайлович, які підняли для обговорення такі питання, як: реформи в аграрному секторі економіки України; першочергові завдання Держспоживслужби України в сфері ветеринарної медицини галузі птахівництва і безпеки її продукції; стан і перспективи розвитку галузі птахівництва в Україні; основні положення та законодавчі ініціативи Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

Також розглядались такі важливі питання, як: сучасні підходи до законодавчого регулювання обігу кормів і кормових добавок та Проект «Марокко - ворота у Північну Африку» як розвиток експортного потенціалу українських виробників.

В межах конференції відбулися тематичні семінари, на яких обговорювались, зокрема такі питання: оптимізація годівлі птиці з використанням ферментних комплексів; кормовиробництво в птахівництві; сучасні методи  діагностики та профілактики інфекційного риніту, бронхіту та ін. захворювань птиці в Україні; роль пребіотиків у годівлі птиці; особливі тваринні протеїни для свійської птиці: плазма крові та гемоглобін; вирішення проблем з ентеритами і порушенням обміну речовин в птахівництві; проблематика пошкоджень та погіршення якості тушки бройлера; особливості різних видів вентиляції пташників; організація вирощування продукції птахівництва для продажу за кордоном без антибіотиків, кокцидіостатиків та підкислювачів та інші.

Протягом трьох днів учасники форуму отримали змогу відвідати безліч заходів та обговорень, поспілкуватися з потенційними партнерами, зустрітися зі вже знайомими обличчями.

0-02-04-3ba43367fc6aef3b4d3bbc1a4cfd9367e249c81537973dc7fe7cd1f39deb5777_full